Manual de bones pràctiques i recomanacions – Periodisme per la pau i la convivència


fondo

Aquest material t’interessa si:

Ets periodista o professional del món de la comunicació, si t’agraden les xarxes socials, si treballes per la pau i la convivència i t’interessa reflexionar i promoure accions que ajudin a resoldre positivament els conflictes socials propers.

El seus objectius son:

  • Donar visibilitat a periodistes i mitjans de comunicació que contribueixen a la construcció  d’un model de convivència pacífica: intercultural, solidari, just i amb equitat de gènere.
  • Aportar eines per millorar les estratègies de cobertura dels conflictes socials propers, especialment d’aquells provocats per les mirades estereotipades que hi ha sobre els països del Sud i les persones migrades.
  • Impulsar un conjunt d’accions participatives per construir i promocionar la pau des del món de la comunicació.
  • Obrir espais de participació, de formació, de debat i de reflexió amb la fi de millorar la cobertura dels conflictes socials propers.

Una breu descripció:

El Manual de Bones Pràctiques – Periodisme per la pau i la convivència busca oferir als professionals i estudiants eines que ajudin a millorar les estratègies de cobertura dels conflictes socials provocats per les mirades estereotipades que hi ha sobre els habitants dels països del Sud i les persones migrades. Es tracta d’un material que té com a objectiu principal contribuir a millorar el coneixement de la ciutadania sobre les causes estructurals que provoquen la pobresa, les desigualtats, l’exclusió i la violència, i a més a més promocionar la cultura de pau des d’un periodisme responsable i de qualitat.

Creiem que els mitjans de comunicació, com agents formadors d’opinió, tenen una important responsabilitat al transmetre la informació, i, amb les eines adequades, també tindran una gran oportunitat per canviar aquests models socials de dominació per uns altres de convivència i cooperació.

Descarregar-t’ho aquí:

FacebookTuentiDeliciousPinterestEvernoteMás canales

Trackbacks

  1. […] de professionals que han trobat espais o “esquerdes” als mitjans tradicionals, i hem editat un Manual de Bones Pràctiques, per compartir els aprenentatges. Aquest bonperiodisme informa del context i les causes […]

Danos tu opinión

*