Xarxa ciutadana per la Pau: “Periodisme de Pau i Convivència”

Periodisme de Pau i Convivència

La Xarxa ciutadana per la Pau MPDL i la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen la Taula Rodona “Periodisme de Pau i Convivència”, una invitació a la reflexió sobre les representacions i estereotips en la cobertura dels conflictes socials

La seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya acollirà la tarda del dimarts 25 de febrer la Taula Rodona “Periodisme de Pau i Convivència: representacions i estereotips en la cobertura dels conflictes socials” que pretén oferir un espai obert de debat sobre els conflictes socials provocats per les desigualtats socials i les representacions sobre la diversitat cultural, les persones migrades i de països del sud i el tractament que se’n fa al respecte en els mitjans de comunicació avui dia.

De la mà de destacats professionals de diferents àrees del món de la comunicació i el periodisme, es plantejarà una reflexió sobre el paper que juguen els mitjans en la construcció i reproducció d’aquest estereotips, tòpics i representacions. I com, segons el tractament que donen als conflictes, contribueixen, o no, a la construcció de la pau i la convivència.

Dins aquest tema es plantejarà més concretament la reflexió sobre quina és la representació que es fa en els mitjans del poble gitano, les dones del sud i migrades. Els periodistes participants també presentaran exemples de bones pràctiques i males pràctiques comunicatives.

Per últim, a mode de conclusió es plantejarà la qüestió de quines alternatives tenim per a construir la pau i la convivència des del món de la comunicació, presentant diferents alternatives que ja porten temps treballant per a fer realitat aquest objectiu i d’altres que se’n podrien construir.

El periodista especialitzat en Comunicació per al Desenvolupament Jordi de Miguel, membre del col·lectiu de periodistes Contrast, serà l’encarregat de moderar la taula en la que hi seuran la periodista especialitzada en Gènere i Comunicació i col·laboradora en “La Independent” i “Pikara Magazine”, Joana G. Grenzner; Sebastián Porras, responsable del projecte Difusió de Cultura Gitana de la Fundació Privada Pere Closa, membre de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya i membre de la Mesa per a la Diversitat del CAC; i Sònia Ros, directora i productora audiovisual, responsable de comunicació a Quepo i especialitzada en Comunicació per al Desenvolupament.

L’acte es podrà seguir en directe a la web a través del portal Bambuser. L’espai de reflexió i debat tindrà lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona, al número 10 de la Rambla Catalunya, el dimarts 25 de febrer a les 18.00 hores, i compta amb el suport de l’AECID i l’Ajuntament de Barcelona.

Periodisme de Pau i Convivència

FacebookTuentiDeliciousPinterestEvernoteMás canales

Trackbacks

  1. […] formatiu “Periodisme i comunicació davant els conflictes socials propers” co-organitzat per la Xarxa Ciutadana per la Pau que promou MPDL, i la Comissió de Periodisme Solidari del propi Col·legi. Sota el títol de […]

Danos tu opinión

*